Blogg

RSS

Skaffa perfekta tandimplantat i Jämtland

30 Nov 2022

Det är lätt att mista en tand om olyckan är framme. Gå inte runt med en glugg, för det finns bra tandimplantat i Jämtland och i hela landet hos tandläkaren.

Tandimplantat kan betyda en helt ny, konstgjord tand, och den kommer att se ut och kännas som din egen. Det finns ny teknik som klarar av att anpassa tanden och tillverka den med datorers hjälp. Därför kommer den att passa perfekt ihop med de tänder du redan har.

Vill du veta mer om tandimplantat i Jämtland kan du kontakta din tandläkare, som mer än gärna ger dig tips på olika möjligheter. Du kan till exempel välja vilken nyans du vill ha på din konstgjorda tand. Du kan också bleka alla dina tänder och därefter välja färgen på ditt implantat.

Tandimplantat i Jämtland är populära

Det är inte bara filmstjärnor som vill ha vita och jämna tänder. Har du skadade eller missfärgade tänder finns det mycket tandläkaren kan uträtta. Du kan få dem korrigerade, kompletterade eller utbytta precis som du vill. Om du har en tand som verkligen växer fel går den att dra ut. Tandläkaren tar röntgenbilder och kollar upp hur tänderna växer.

Tandimplantat där varje tand fästs med en titanskruv är mycket populära. Tanden växer fast i käkbenet, eftersom titan är ett mycket lämpligt material för det. Du kommer att kunna tugga och äta som vanligt och du får en tand som ser helt äkta ut när du ler. Det är livskvalitet att kunna våga visa tänderna på foton. Läs vidare om tandimplantat här: www.tandimplantatjämtland.se

Tandläkare i Avesta - för friskare tänder

27 Apr 2022

En tandläkare i Avesta gör mer än bara “lagar” tänder. Här får du toppklassig tandvård från enklare undersökning till avancerade implantat. Läs nedan om utbudet hos din lokala tandläkare.

Här finns hjälp för den som vill ha en rotfyllning lika mycket som för den som behöver implantat eller den som bara vill ha en kontroll av sina tänder. Att vara flexibel och kunnig på alla områden inom modern tandvård är något som en skicklig tandläkare i Avesta är känd för. Boka en tid om du vet med dig att du inte varit hos tandläkaren på ett tag, eller om du har besvär som du borde undersökt tidigare. Du får snabb hjälp av kunnig personal som sätter patientens väl och ve i främsta rummet. Att ha starka och friska tänder är något som de allra flesta vill ha och bör sträva efter. Det allmänna måendet blir bättre om man har en god tandhälsa.

Förstklassig service av erfaren personal hos din tandläkare

Hos tandläkaren får du ett bra bemötande av erfarna yrkespersoner som tar traditionen vidare sedan årtionden i branschen. Här förstår man vikten av att värna om bra tandhälsa och har förutom kunnig personal även tillgång till sofistikerad utrustning för att kunna ge den bästa behandlingen. Behöver man exempelvis göra ett tandimplantat kan man med 3D-teknik skapa en modell av din befintliga tand så att du får, i princip, en kopia av din gamla tand. Materialet är också så pass naturtroget att det känns som din gamla tand.

Fyra vanliga munproblem

27 Dec 2021

Många har problem med sina tänder och munhålor. Vissa av dom är lättare att åtgärda än andra. Vi listar några av de problem som är vanligast och vad man kan göra åt dem.

Ilningar i tänderna

Ilningar som kommer för att man äter sött, varmt eller kallt är oftast väldigt irriterande och obehagligt. Även om det är störande så är det oftast inte så farligt. Ilningar beror för det mesta på att man borstat för hård och skadat tandköttet så att tandhalsen kommit fram. Tandhalsen täcks inte av emalj på samma sätt som resten av tanden och är därför känsligare. Ilningar kan också bero på att man har sprickor eller hål. I värsta fall är pulpan skadad och då kan man behöva göra en rotfyllning.

Om man inte får bukt med sina ilningar genom att byta tandkräm till en som hjälper mot illningar och börja borsta med en mjuk tandborste så skall man uppsöka tandvård i Norrköping.

Missfärgningar på tänderna

Det är väldigt vanligt med missfärgningar på tänderna. Den vanligaste anledningen till att man får missfärgningar är på grund av att man dricker, kaffe, te, läsk eller vin. Om man röker eller snusar kan även det ge missfärgningar. Genetik spelar till viss del roll. Vissa har helt enkelt enklare att få missfärgningar än andra.

När man bli äldre så försvagas emaljen vilket gör att tandbenet blir tydligare och tänderna gulare. Många misstar det för en missfärgning men det är egentligen ett naturligt förlopp. Om man lider mycket av sina missfärgningar kan man saltblästra eller bleka tänderna.

Blödande tandkött

Om tandköttet blöder tyder det på att det är inflammerat. Tandköttet blir inflammerat när man slarvar med munhygienen och låter bakterier sitta kvar på tänderna. Det bästa sättet att komma tillrätta med ett inflammerat tandkött är att vara väldigt noga med sin tandhygien. Borsta två gånger om dagen och använd tandtråd och munskölj.

Om man inte tar hand om sitt inflammerade tandkött kan det på sikt leda till att man får problem med tandlossning.

Dålig andedräkt

Att ha dålig andedräkt kan vara ett stort socialt handikapp. Det kan finnas flera anledningar till att man har dålig andedräkt. Vill man bli av med sin dåliga andedräkt skall man i första hand se till att dricka ordentligt under dagen. Det är såklart även viktigt att se till att man sköter sina tänder på ett bra sätt. Sockerfria tuggummin efter varje måltid stimulerar salivproduktionen och hjälper också till att motverka dålig andedräkt.

Om du upplever att du har svårt att få bukt med din dåliga andedräkt trots att du vidtagit ovanstående åtgärder så är det dags att besöka en tandläkare för att undersöka vad roten till ditt problem kan vara.

Ersätt din förlorade tand med tandimplantat i Karlstad

22 Oct 2021

Har du förlorat en eller flera tänder av någon anledning? Har det försämrat både självförtroendet? Kanske även tuggandet har blivit svårare? Tandimplantat i Karlstad löser ditt problem.

Blir du besvärad av förlorade tänder? Har du börjat gömma ditt leende för du är rädd att det ska synas? Eller blir det jobbigare och jobbigare när du ska tugga din mat? Många människor behöver dra ut någon tand. Det kan vara på grund av skada eller att man haft en tand som varit i så dåligt skick att den var enklare att dra ut. Men det betyder inte att du behöver bli tandlös. Du kan alltid sätta in ett tandimplantat som ersätter den förlorade tanden. Har du problem med att tugga? Inte längre, för med ett tandimplantat tuggar du som om det vore din vanliga tand.

Tandimplantat för ett bättre mående

Om man bestämmer sig för att sätta in ett tandimplantat har man kommit ett steg på rätt väg. Nästa steg är att hitta en klinik som är expert på det. Att sätta in implantat kan kosta upp emot 17 000 kronor. Det är mycket pengar för en tand. Däremot så håller den sedan resten av livet. Det är dock oftast något man får bekosta själv. Innan du sätter in ditt implantat kommer kliniken gå igenom med dig hur det kommer att gå till. De kommer berätta att det kan ta allt från 30 minuter till 90. Kliniken som gör ditt tandimplantat i Karlstad kommer ta väl hand om dig hela vägen.

Missnöje över tändernas utseende

23 Jun 2021

Du har en vän som gnäller konstant om sina tänder och deras utseende. Du börjar tröttna på gnället och berättar för din vän om estetisk tandvård. Kanske kan hen bli hjälpt av just det.

Alltså detta tjat. Din vän kan inte prata om någonting annat än om sina tänder. Sina tänder och hur missnöjd hen är med dem. De sitter fel och de sitter snett. Gula och missfärgade från allt kaffedrickande är de också. Du hade helst sluppit allt detta prat från din väns sida. Det känns som om ni inte pratar om någonting annat, och du tycker det är synd att tänderna ska ta så mycket av din väns uppmärksamhet. Du personligen har svårt att förstå hur någonting så litet kan uppta så mycket tid och energi. Men visst, hen är väldigt missnöjd med sina tänder. Du tycker dock att hen borde lägga mer tid på att göra någonting åt det än att bara gnälla.

Sluta gnälla - gör något åt problemet

Du berättar för din vän att hen kan göra om sina tänder med hjälp av estetisk tandvård i Stockholm. Det finns kliniker och tandvårdsmottagningar som hjälper patienter att få sina drömmars tänder. Det går att göra väldigt mycket genom estetisk tandvård. Det kan vara allt ifrån justering eller reglering av tänderna och hur de sitter i munnen, till att göra blekning eller sätta fasader. Den estetiska tandvården riktar sig främst till de som önskar ändra utseendet på sina tänder. Och det önskar din vän.

Den moderna metoden för tandreglering

30 Mar 2021

Att tänder hamnar snett är ingen nymodighet i mänsklighetens historia. Lika lite nymodigt är våra försök att rätta till det hela. Som tur är utvecklas världen och med den metoderna.

Människan är under ständig utveckling, evolutionärt och personligt. Vi utvecklas som art och vi utvecklas som individer. Resultaten blir för det mesta godtagbara, men det är inte alltid allt verkar ha gått rätt till. Tänder är något vi föds med, men inget som är färdigutvecklat vid födseln. De fortsätter växa och förändras. Tänder kommer och går kan man säga.

Det är vanligt att barn får problem när antingen mjölktänder eller permanenta tänder dyker upp. Det brukar kunna gå att rätta till ganska enkelt. Ibland blir det mer krångel och i värsta fall krävs det operation. Det är inte vanligt - men det händer.

Vuxna tänder och Invisalign

Om man har kvar problem med bettet, och felställda tänder, som vuxen behöver man behandla detta. Felställda tänder leder oftast till problem när man äter och kan snedbelasta käkarna. Följden blir ojämnt slitage och inte sällan smärtor. Ett bättre sätt än att tiga och lida är att behandla detta med Invisalign i Göteborg.

Invisalign är den osynliga och smärtfria behandlingen av tandställning. Den provas ut individuellt och kan tas av och på. Exempelvis kan man ta ut den vid måltider. Under behandlingen byter man modell ett antal gånger vilket gör att tänderna korrigeras skonsamt och gradvis. När rätt ställning uppnåtts kan man använda Invisalign för att bibehålla denna. Enklare och skönare tandkorrigering finns inte.

Den bästa vården för dina tänder

20 Mar 2021

När man går till tandläkaren vill man veta att tänderna får den bästa tänkbara vården. Ingen annan än en expert ska vara i munnen och pilla på tänderna. Välj din tandläkare med omsorg.

Det är viktigt att hålla en bra munhälsa för tändernas skull. Tändernas syfte är såklart väldigt viktigt då de tillåter oss tugga maten. Dåliga tänder kan innebära att det blir svårt att tugga, man går med smärta mm. Gör regelbundna besök hos tandläkaren för att se över dina tänder. Det finns bra tandvård i Malmö att få.

Redan från det att vi är små börjar vi gå till tandläkaren. Detta gör vi sedan årligen. När man kommer upp i åldern där man får börja betala själv får man ofta även boka in sina egna besök.

En mysig liten klinik

Vad föredrar du? Att gå till folktandvården som finns i de flesta städer, eller vill du hellre gå privat? Idag har vi många olika valmöjligheter att välja mellan. Vill du gå till en mindre klinik som inger ett lugn? Personal som du lär känna igen ansiktena på, tandläkare som du kommer att hälsa på när du stöter på dem på stan?

Vare sig du väljer att gå privat eller inte har tandläkarna samma utbildning. De kan med andra ord erbjuda samma typer av behandlingar. När man går till tandläkare gör de allt för att man ska få en så trevlig upplevelse som möjligt, de är fullt medvetna om att många känner en oro inför besöket.

Dags för ett besök hos tandläkaren?

18 Feb 2021

Vissa saker tillhör livets konstanter och nödvändigheter. Tandläkarbesök är ett av dessa. Alla vill vi maximera vår hälsa och då är tandläkare viktiga. Har du hittat din bästa klinik?

Från tidig barndom genom livet har vi alla behov av en bra tandläkare. Som små barn får vi lära oss att borsta tänderna och genom besök hos en bra tandläkare lär vi också våra barn en viktig rutin. Den grundläggande skötseln av tänderna sker alltid dagligen på hemmaplan.

Vad som sedan händer rår man inte alltid över. Tänder kan få för sig att växa snett och vint eller så tappar vi dem vid olyckshändelser. Tänderna kan få plack, tandsten och karies. Vi kan ha tur och få tänder som i stort sett sköter sig själva. Eller så får vi en besvärligare resa med komplikationer. Då finns tandläkaren där för att assistera.

Servicebesök och extrabesök

För många räcker någon kontroll om året. Använder man hjälpmedel och borstar ordentligt hemma så räcker det långt. När det oväntade händer så finns tandläkaren där och kan hjälpa till med akut värk eller utslagna tänder. Det är en trygghet att ha en bra och kompetent tandläkare i Fruängen.

Behöver du hjälp med tandblekning eller korrigering av en felaktig tandställning är tandläkaren din vän. Generösa öppettider och kunnig, socialt kompetent personal gör besöket enkelt och situationen trygg. Sist men inte minst är det en extra fördel för många att betalningen kan delas upp. Tandvård ska vara bra och tillgänglig för alla.

När kollade du tänderna senast?

27 Jan 2021

Långt ifrån alla uppskattar att gå till tandläkaren. Trots det är regelbundna besök det absolut bästa sättet att undvika framtida problematik och behov av mer invasiva behandlingar.

Att regelbundet gå till en tandläkare eller tandhygienist för undersökning är viktigt för att bibehålla en god munhälsa. Målet med besöken är att undersöka tänder, munhåla och käksystemet, för att på lång sikt undvika att tänderna förfaller eller att sjukdom uppstår i tandköttet, till exempel. Många tycker att det är obehagligt att gå till tandläkaren, eftersom undersökningar och behandling kan innehålla smärtsamma moment. Tandvårdspersonalen är dock vana vid att ta extra hand om besökare med tandläkarskräck, och ser till att du hela tiden är beredd på det som sker. Genom att få din mun undersökt ungefär en gång per år kan du undvika att drabbas av mer allvarliga problem, vilket i sin tur kan innebära mer avancerade ingrepp.

Vilka alternativ finns?

Vid en undersökning utförd av tandhygienist kan endast diagnoser som karies eller tandlossning fastställas. Om en tandhygienist misstänker att det finns andra typer av problem tillkallas en tandläkare som kan diagnostisera detta. Som patient i Malmö kan du vända dig till antingen Folktandvården eller en privat mottagning. Uppdelningen gör bland annat att behandlingar kan kosta olika mycket beroende på vilken vårdgivare du går till. Priserna inom Folktandvården regleras av det lokala landstinget, medan prissättningen är fri för privata aktörer. För barn och unga vuxna är tandvård gratis, vilket gäller fram till personen fyllt 23 år. Därefter underlättas kostnaden av det allmänna tandvårdsbidraget, fram till 29 års ålder.

Ta hand om din mun

27 Dec 2020

Att hålla en god munhygien är viktigt så att du slipper problem som kan uppstå i framtiden. Att regelbundet gå till en tandläkare för undersökning är något som du bör göra i förebyggande syfte.

För att förebygga problem så gör du bäst i att sköta om dina tänder, och det innebär att borsta tänderna morgon och kväll. Det är också bra om du använder tandtråd dagligen och även munskölj så att du kommer åt att göra rent mellan tänderna.

Det är även viktigt att du besöker din tandläkare regelbundet så att du har koll på din munhygien och så att dina tänder är i bra skick. Hos tandläkaren kommer du att få ta bort plack och karies som lätt bildas och med en väl rengjord mun så kommer du att bli peppad att sköta om dina tänder.

Behandling hos tandläkaren

För dig som behöver extra behandling så kan du få det hos tandläkaren och det kan innebära allt från en tandblekning till tandreglering. Har du dåliga tänder eller råkat slå ut tänder så kan det vara aktuellt med ett tandimplantat och det kommer kännas skönt att ha tänder på plats igen. För dig som bor i Skåne så finns det duktiga specialister på tandimplantat i Malmö som kan ge dig all hjälp du behöver.

Om du har problem med sneda tänder och vill få ordning på dem så ska du prova Invisalign. Det är en form av tandställning som inte syns och snart så har du den tandrad du önskat dig.

Flera anledningar till att ha tandställning

2 Nov 2020

Tandställning är inte bara till för barn. Idag är det också många vuxna som väljer att reglera sin tänder senare i livet. En tandreglering kan göras av både praktiska och estetiska skäl.

Hos barn är det tandläkaren som brukar upptäcka om tandreglering behövs, och vanligtvis sker detta i samband med att de fasta tänderna börjar komma upp. Ofta handlar det då om olika slags bettfel som kan göra det svårt att tugga eller bita men även som gör att man får små sår i gommen då tänderna i käkarna går ihop fel. Några av de vanligare bettfelen är underbett, öppet bett och överbett. Vid ett överbett står tänderna i den övre käken ut markant framför tänderna i underkäken och man kan ha svårt att stänga munnen ordentligt. Detta kan också får till följd att man slår ut eller skadar tänder om man skulle ramla eller håller på med idrott.

Estetiska skäl är också viktiga att ta hänsyn till

Det händer att personer är så missnöjda med sin tänder att de undviker att le eller håller en hand för munnen då de drar på smilbanden. I sådana lägen bör man överväga att reglera tänderna av estetiska skäl. Tandreglering för barn är gratis men som vuxen så måste man själv stå för kostnaden av behandlingen om den inte anses nödvändig. Det är tandläkaren som bestämmer om den är nödvändig och om man då ska kunna söka ersättning från försäkringskassan genom högkostnadsskyddet med mera. Ibland måste man som en inledande del i en implantatbehandling reglera sina tänder för att ge plats åt de nya tänderna. Man kan också behöva flytta på tänder som sitter för tätt så att det ska bli lättare att komma åt när man rengör dem.

Tandvårdsklinik specialiserad på ortodonti

Det är ofta lättare och mindre komplicerat att reglera tänderna på barn, och en vanlig tandläkare brukar klara av utföra proceduren. Som vuxen bör man istället gå till en klinik specialiserad på ortodonti. Detta för att behandlingen på vuxna är mer komplicerad och måste anpassas efter individen då tänderna redan har funnit sin plats och inte är lika lätta att flytta på. En behandling på vuxna följs också ofta av extra kontroller samt efterbehandling med exempelvis en skena som man har på natten tills dess att tänderna har stabiliserat sig. Annars finns risken att tänderna går tillbaka till ursprungsläget. Att reglera tänderna som vuxen tar därför lite längre tid.

Rädd för tandläkaren?

30 Oct 2020

Över 20 % av den svenska befolkningen upplever obehag inför tandläkarbesöket. Finns det något du kan göra för att få en trevligare upplevelse? Javisst! Läs dessa tips från experterna.

Har det hänt dig någon gång att du skjutit upp tandläkarbesöket? Varför? Oftast beror det helt enkelt på den känsla av obehag som kommer redan innan man ska boka tid. Du vet att det är dags för kontroll, men det känns så tungt att knappa in numret. Kanske du minns hur ont det gjorde någon gång för länge sedan… Det är inte alls ovanligt med tandvårdsrädsla. Det är inget du behöver skämmas för. Låt det dock inte stå i vägen för en god munhälsa. Tandläkarbesök är viktigt för en bra livskvalitet!

Ett steg i taget

Det svåraste steget är ofta det första. Det kan vara väldigt motigt och ångestfyllt att själv boka besök hos tandläkaren. Detta i sig gör att många skjuter upp besöket alltför länge. När tiden kommer, händer det också att man känner sig lockad att ringa återbud. Detta leder bara till större tandvårdsrädsla nästa gång, eftersom det var så länge sedan sist. Din bästa vän i dessa fall är klar kommunikation. Tandläkare är utbildade proffs som fått lära sig att ta hand om alla sorters patienter. Och eftersom tandvårdsrädsla är så vanligt, är det något som förekommer i deras utbildning. Berätta för dem hur du känner dig! Du kommer att bli bemött med förståelse och empati.

Så behandlas patienter med tandvårdsrädsla

Känner du dig extra nervös inför tandläkarbesöket? Berätta. Vill du pausa behandlingen? Säg till. Det är viktigt att din upplevelse blir så skön som möjligt, så att du känner dig lugnare när det gäller att komma tillbaka. Tandläkaren kommer att visa hänsyn för de önskemål du uttrycker. Men de kan inte läsa dina tankar. Var därför klar och tydlig om hur du känner dig under hela besöket. För dig som tycker att det känns extra svårt finns det till och med psykologiska behandlingsprogram. Dessa program är mycket effektiva, med kvarstående resultat för nästan alla patienter. Är det smärta som är ditt stora men, ska du absolut nämna detta. Det finns olika smärtstillande medel som din tandläkare kan ge dig vid behov. Vill du prata med en förstående och tålmodig specialist? Är det tillgång till smärtstillande medel som oroar dig? Känner du att du skulle dra nytta av ett behandlingsprogram? Kommunicera vilket som är bäst för dig. Läs mer om hur tandläkare kan hjälpa dig på denna webbsida: tandläkaremalmö.com 

Tandreglering är trevligare numera

27 Oct 2020

Numera finns det en modern sorts tandreglering med skonsamma fästen och skenor som inte känns så mycket. Tandläkaren är pedagogisk och man blir alltid trevligt bemött. Vågar du prova?

Förr kallades tandställning mest för räls, och det var något mycket otrevligt att behöva ha som tonåring. Som vuxen förstår man vikten av ett vackert leende på jobbet, och man kanske rentav är beredd på att göra en tandreglering i alla fall. Med nya material och modern teknik hos tandläkaren kan du förändra ditt utseende.

Tandreglering i Nacka är nära

Man kan göra något åt sina sneda tänder var man än bor någonstans och exempelvis boka tandreglering i Nacka. Bor man i närheten är det bra att inte behöva åka så långt för återbesök. För det är en process att få tänderna att sitta rätt, men det tar inte så lång tid hos tandläkaren varje gång. Återbesöken går fort, och innan du vet ordet av ser du helt annorlunda ut på bild. Ett jämnt, fint leende kan du sedan visa upp för omvärlden.

Man börjar med att ta foton på tänderna hur de ser ut nu. Då kan du lätt jämföra skillnaden när du ser det färdiga resultatet. Tandläkaren diskuterar med dig vilka önskemål du har när det gäller tänderna. Det kan vara gluggar som ska dras ihop eller tänder som växer snett som ska rättas till.

Vilken färg vill du ha?

Det går också att rätta till färgen, om man nu råkar ha väldigt gula eller missfärgade tänder. Det finns olika vita nyanser att välja mellan, och du ser själv vad som verkar naturligt och snyggt. Man kan bleka tänderna hos tandläkaren och bestämma hur många nyanser vitare man vill ha dem. Skalfasader är en annan möjlighet till att få vitare tänder, och man sätter fast dem utanpå de egna tänderna.

Givetvis finns det möjligheter att både dra ut oönskade tänder och att sätta fast implantat för att ersätta tänder man har förlorat. Din tandläkare förklarar hur han gör, och du kan välja olika sorters tandimplantat, som bryggor eller kronor. Det finns också konstgjorda tänder som sätts fast med titanskruvar i käkbenet. När tandregleringen är klar kommer du garanterat att le med ett större självförtroende, och dessutom är det lättare att hålla rent i munnen när tänderna sitter rakt. Det kommer säkert att kännas bättre när du söker jobb eller deltar i sociala sammanhang att ha ett fint leende.

Le som en filmstjärna

14 Oct 2020

Kanske är ditt ideal att vara så pass snygg att du kan få det där modelljobbet eller chansen att lyckas på en audition. Konkurrensen är hård, så satsa på ett vackert leende med skalfasader.

Talang är viktigt, men i en storstad som till exempel Göteborg är det många som slåss om arbetstillfällena. Ofta ska man skicka med ett foto när man söker artistjobb eller modelluppdrag, eller vilket arbete som helst. Därför är det lönande att göra det bästa av sitt utseende. Tänderna är väl så viktiga som ett vackert hår. Skalfasaderna ger dig ett vackert leende också.

Att hjälpa naturen på traven

Filmstjärnor har sin egen personlighet, som lyser igenom i deras rollprestationer. Väldigt ofta är de välklädda och ger ett positivt intryck. De har coola namn, är snygga i håret, och väldigt ofta har de fina och vita tänder. Allt det där är kanske inte riktigt äkta. De har hjälpt naturen på traven. De har tagit sig ett häftigt artistnamn, färgar håret eller bär peruk och de fyller i lite rynkor med fillers eller botox. Tänderna fixar man lätt med skalfasader, så att de ser ut som man vill.

Går du till exempel och funderar på att skaffa skalfasader i Göteborg så kan det vara en bra idé. Det finns teatrar där, och det finns också väldigt många företag. Vill du jobba som säljare eller representant, receptionist eller lärare träffar du också mycket folk som du vill göra ett gott intryck på. Att göra det bästa av sitt utseende är inte fusk, det är rentav smart i en värld full av konkurrenter.

Lite vitare men inte bländande

Du kan få ett bländande vitt leende, om du vill ha det. Du kan också få alldeles jämna tandrader så att dina tänder skulle uppmärksammas även i Hollywood. Men precis som med bröstimplantat och plastikkirurgi ska man vara försiktig med extrema överdrifter, om man nu inte är intresserad av just det. Dolly Parton har ju gjort succé på det viset. Men folk i allmänhet vill inte utmärka sig alltför mycket.

Det är det du säger som är viktigt. Du vill förmodligen inte att publiken, dina gäster eller kunder bara ska fokusera på dina tänder. För att få en balanserad helhet ska du rådfråga din tandläkare, och du får välja hur många nyanser vitare dina tänder ska vara. Tandläkaren är expert på skalfasader och tillsammans kommer ni överens om vad som ger dig det allra bästa resultatet. Läs mer om skalfasader på denna hemsida: https://www.skalfasadergöteborg.se

Hjälp när det behövs som bäst

9 Sep 2020

När du behöver akuttandvård är det oftast bråttom. Mest av allt därför att tandskador gör ont. Det händer sällan men alla kan råka ut för det. Vart vänder man sig när det är bråttom med tandvård?

Livet är fullt av överraskningar. Ibland är de av det trevligare slaget. Ibland är de mest bara av slaget “jaha”. Ibland gör de ont. Överraskningar kan vara intellektuella och handla om omvärlden eller en själv. De kan vara handfasta och innebära att du får en oväntad present eller ett oväntat möte. Sedan har vi detta med ytterst handfasta överraskningar som varken är roliga eller sköna. Och nu ska vi tala om tandskador.

Tandskador är överraskningar ingen vill ha och ändå händer det regelbundet att människor drabbas. Det krävs inte alls mycket, förutom kanske mycket otur, innan du står där med en trasig tand.

Tandskador och konsekvenser

När det handlar om akuttandvård handlar det ofta om olika typer av fallolyckor. Det är en av de vanligaste anledningarna till att du behöver söka vård. Vad kan hända? Svaret är egentligen - precis vad som helst. Du snubblar, i hemmet eller på gatan. Du cyklar och faller. Du utövar idrott och du själv eller någon medspelare blir lite för ivrig. Det kan också vara så odramatiskt som en måltid. Du kan komma att önska att du inte gett dig på den där köttbiten, eller den härligt sega kolan. Skadan är skedd och troligen gör det ont. Tandskador kan antingen handla om att man bitit av en del av tanden eller att en hel tand slagits ut. Bådadera brukar göra väldigt ont. Om det handlar om en utslagen tand finns det några trix i väntan på att tandläkare kan hjälpa dig.

Rädda dina tänder

Så du sitter med en utslagen tand i handen? Bra. Om du har en hel tand kan det vara så att den går att sätta tillbaka nämligen. Medan du får hjälp att boka tid hos akuttandläkare kan du göra på två sätt. Antingen sätter du in tanden i munnen igen och förvarar den där eller så lägger du den i lite mjölk. Någon av dessa enkla åtgärder kan göra att tanden med rätt behandling kan växa fast igen. När du tagit hand om tanden på detta sätt ska du skynda dig till tandläkaren och låta hen göra sitt bästa. Att ha en tillgänglig och kompetent tandläkare är med andra ord en verklig tillgång.

← Äldre inlägg