Den moderna metoden för tandreglering

Att tänder hamnar snett är ingen nymodighet i mänsklighetens historia. Lika lite nymodigt är våra försök att rätta till det hela. Som tur är utvecklas världen och med den metoderna.

Människan är under ständig utveckling, evolutionärt och personligt. Vi utvecklas som art och vi utvecklas som individer. Resultaten blir för det mesta godtagbara, men det är inte alltid allt verkar ha gått rätt till. Tänder är något vi föds med, men inget som är färdigutvecklat vid födseln. De fortsätter växa och förändras. Tänder kommer och går kan man säga.

Det är vanligt att barn får problem när antingen mjölktänder eller permanenta tänder dyker upp. Det brukar kunna gå att rätta till ganska enkelt. Ibland blir det mer krångel och i värsta fall krävs det operation. Det är inte vanligt - men det händer.

Vuxna tänder och Invisalign

Om man har kvar problem med bettet, och felställda tänder, som vuxen behöver man behandla detta. Felställda tänder leder oftast till problem när man äter och kan snedbelasta käkarna. Följden blir ojämnt slitage och inte sällan smärtor. Ett bättre sätt än att tiga och lida är att behandla detta med Invisalign i Göteborg.

Invisalign är den osynliga och smärtfria behandlingen av tandställning. Den provas ut individuellt och kan tas av och på. Exempelvis kan man ta ut den vid måltider. Under behandlingen byter man modell ett antal gånger vilket gör att tänderna korrigeras skonsamt och gradvis. När rätt ställning uppnåtts kan man använda Invisalign för att bibehålla denna. Enklare och skönare tandkorrigering finns inte.

30 Mar 2021