När du bitit sönder en tand – tandläkare i Sundbyberg hjälper dig akut

Hos en tandläkare i Sundbyberg kan du få hjälp med såväl förebyggande åtgärder som akut tandvård. Stress och press sätter tyvärr sina spår i dina tänder.

Hur stressad är du? Tillräckligt stressad för att bita sönder en tand? Det är nämligen inte helt ovanligt att människor är det nu för tiden. Det märker inte minst landets akuta tandläkarmottagningar av. Svår bettproblematik som leder till tandskador ökar hela tiden, och många anser att den stressiga livsstilen många moderna människor har är boven i dramat.

Du bör självklart satsa på förebyggande åtgärder. Din tandläkare kan under dina ordinarie tandläkarbesök hjälpa dig med tips och råd, som till exempel utprovning av bettskena. Att bära bettskena nattetid är mycket vanligt i dag, så du ska inte känna att det är något pinsamt. Du kan också överväga livsstilsförändringar, om du har problem med stress och press i livet.

Akut är akut – ring tandläkare direkt vid tandskada

Om det gått så långt att du faktiskt bitit sönder en tand ska du självklart uppsöka akut tandvård i Sundbyberg eller vilket område som du nu befinner dig i. Dra inte ut på att ringa till tandläkaren om du har skadat dina tänder. Obehandlade tandproblem förvärras ofta över tid.

Det kommer kosta en slant att laga din tand. Men det kommer det vara värt. Om det var länge sedan du var hos tandläkaren kan du också ha en del tandvårdsstöd kvar att nyttja. Detta har din tandläkare koll på, eftersom det registreras i ett centraliserat datasystem.

4 Apr 2023