Undvik det höga priset genom regelbundna besök

Ska du gå till tandläkaren, stackars dig. Så låter det hos många då man nämner att man ska till en tandläkare och de flesta ser detta både till smärta och sett till kostnaden. Kort sagt, man beklagar att ett tandläkarbesök måste äga rum och man gör detta på grund av att personen som står inför detta kommer att få ont och att det dessutom kommer att kosta honom en hel del pengar. Gällande det förstnämnda så finns det inte så mycket att göra – munnen i allmänhet och tänder i synnerhet är känsliga och exempelvis en blottad nerv kan åsamka enorm smärta och vara allt annat än angenämt – hur varsam tandläkaren än må vara. Där finns det således ofta anledning att beklaga ett stundande besök hos en tandläkare.

Gällande priset dock – och här ska vi slå hål på en långlivad myt – så är det inte så farligt som många gör gällande och detta förutsatt att man agerar korrekt. Det finns nämligen vägar att välja för att få till stånd ett bättre pris hos en tandläkare och dessa ska vi titta lite närmare på här. Vi kan säga att du bor i Stockholm och där vi anser att du ska agera enligt följande för att komma billigare undan hos din tandläkare:

  • Jämför priserna. I och med att det råder fri prissättning bland tandläkare så är det inte hugget i sten att du ska välja den som har sin mottagning i din exakta närhet. Det vill säga; finns det en billigare tandläkare i Bromma – ja, då är det bara att åka till Bromma för att komma billigare undan. Stockholm må vara stort, men staden är inte större än att det finns ett värde i att sätta sig på tunnelbanans blå linje, åka till Bromma och spara några hundralappar hos en tandläkare verksam där. Den fria prissättningen är din vän och det är något som du definitivt ska försöka dra nytta av. I och med att du numera också kan söka på internet så handlar det heller inte om någon större ansträngning att hitta en billig tandläkare och om denna huserar i Bromma eller i Nacka är oväsentligt i sammanhanget.
  • En gång per år. Den stora boven i dramat om en hög kostnad hos en tandläkare stavas slarv. Det finns nämligen väldigt många som har sig själva att skylla då räkningen kommer. Kort sagt; ställer man i det årliga besök hos en tandläkare så får man också vara beredd på att ta konsekvenserna. Tänder är inte självläkande och det innebär att ett besök hos en tandläkare – oavsett om man känner smärta eller ej – är nödvändigt för att säkerställa god munhälsa och god tandkvalitet. Ett årligt sådant är – kort sagt – det som i slutändan sparar dig allra mest pengar.
3 Feb 2017