Tandreglering är trevligare numera

Numera finns det en modern sorts tandreglering med skonsamma fästen och skenor som inte känns så mycket. Tandläkaren är pedagogisk och man blir alltid trevligt bemött. Vågar du prova?

Förr kallades tandställning mest för räls, och det var något mycket otrevligt att behöva ha som tonåring. Som vuxen förstår man vikten av ett vackert leende på jobbet, och man kanske rentav är beredd på att göra en tandreglering i alla fall. Med nya material och modern teknik hos tandläkaren kan du förändra ditt utseende.

Tandreglering i Nacka är nära

Man kan göra något åt sina sneda tänder var man än bor någonstans och exempelvis boka tandreglering i Nacka. Bor man i närheten är det bra att inte behöva åka så långt för återbesök. För det är en process att få tänderna att sitta rätt, men det tar inte så lång tid hos tandläkaren varje gång. Återbesöken går fort, och innan du vet ordet av ser du helt annorlunda ut på bild. Ett jämnt, fint leende kan du sedan visa upp för omvärlden.

Man börjar med att ta foton på tänderna hur de ser ut nu. Då kan du lätt jämföra skillnaden när du ser det färdiga resultatet. Tandläkaren diskuterar med dig vilka önskemål du har när det gäller tänderna. Det kan vara gluggar som ska dras ihop eller tänder som växer snett som ska rättas till.

Vilken färg vill du ha?

Det går också att rätta till färgen, om man nu råkar ha väldigt gula eller missfärgade tänder. Det finns olika vita nyanser att välja mellan, och du ser själv vad som verkar naturligt och snyggt. Man kan bleka tänderna hos tandläkaren och bestämma hur många nyanser vitare man vill ha dem. Skalfasader är en annan möjlighet till att få vitare tänder, och man sätter fast dem utanpå de egna tänderna.

Givetvis finns det möjligheter att både dra ut oönskade tänder och att sätta fast implantat för att ersätta tänder man har förlorat. Din tandläkare förklarar hur han gör, och du kan välja olika sorters tandimplantat, som bryggor eller kronor. Det finns också konstgjorda tänder som sätts fast med titanskruvar i käkbenet. När tandregleringen är klar kommer du garanterat att le med ett större självförtroende, och dessutom är det lättare att hålla rent i munnen när tänderna sitter rakt. Det kommer säkert att kännas bättre när du söker jobb eller deltar i sociala sammanhang att ha ett fint leende.

27 Oct 2020