Tänderna är en viktig del av utseendet

Alla har nog någon gång suckat över sina tänder. Antingen tycker man att de är lite sneda eller inte tillräckligt vita. Kanske man tappat en tand och skäms för den alltför synliga gluggen?

Nu är allt det där ett minne blott. Inte heller behöver man sätta in löständer som inte vill sitta fast. Det finns en annan metod som gör att man kan skapa en likadan tand som den som man blivit av med, det kallas implantat. Det är en fantastisk metod som gör att livet kan gå vidare utan att man behöver känna sig skamsen över sin mun. Istället får man ett vackert leende att möta spegeln med varje morgon.

Hur går det till

Steg ett är att boka en konsultation. Man får då undersöka den tand som ska ersättas. När man sett att allt ser bra ut ska man sedan bestämma om implantatet är den bästa metoden i det fallet innan man går vidare. En operation görs då man opererar fast titanskruvar i käkbenet. Tänderna skapas sedan av ett hållbart material som känns precis som ens egna tänderna. De skruvas fast och fungerar sedan som helt vanliga tänder. Efteråt går man till tandläkaren med jämna mellanrum för att se att allt ser bra ut och att man inte fått någon skada på tandköttet eller några infektioner.

Är det dyrt?

Det beror givetvis på vem du frågar. Men med tanken på att man får en mun med hela och fina tänder samt att man aldrig behöver oroa sig för att le igen, så kan det vara mycket värt. Men känner man att det är mer än den egna ekonomin kan klara i ett svep så finns det hjälp att få. Det är bara att säga att man önska en avbetalningsplan så hjälper personalen på kliniken till med det. Ibland är det så att implantat kanske inte är det som man behöver. På klinikerna kan man ofta även boka vanliga behandlingar för undersökning och lagning. Behöver man en tandhygienist går det också att boka. På flera platser idag hittar man personal som talar olika språk, Allt för att göra kunderna tryggare och mer bekväma i situationen. Hjälpen är nära. Sök på information om tandimplantat. Det finns många som gärna hjälper dig vidare genom telefon eller mejl. Lösningen finns bara ett endaste klick bort, så varför vänta? Om inte allt för länge är leendet på plats igen. För mer information om tandimplantat läs här: https://www.tandimplantatgöteborg.nu

6 Aug 2020