Ta hand om din mun

Att hålla en god munhygien är viktigt så att du slipper problem som kan uppstå i framtiden. Att regelbundet gå till en tandläkare för undersökning är något som du bör göra i förebyggande syfte.

För att förebygga problem så gör du bäst i att sköta om dina tänder, och det innebär att borsta tänderna morgon och kväll. Det är också bra om du använder tandtråd dagligen och även munskölj så att du kommer åt att göra rent mellan tänderna.

Det är även viktigt att du besöker din tandläkare regelbundet så att du har koll på din munhygien och så att dina tänder är i bra skick. Hos tandläkaren kommer du att få ta bort plack och karies som lätt bildas och med en väl rengjord mun så kommer du att bli peppad att sköta om dina tänder.

Behandling hos tandläkaren

För dig som behöver extra behandling så kan du få det hos tandläkaren och det kan innebära allt från en tandblekning till tandreglering. Har du dåliga tänder eller råkat slå ut tänder så kan det vara aktuellt med ett tandimplantat och det kommer kännas skönt att ha tänder på plats igen. För dig som bor i Skåne så finns det duktiga specialister på tandimplantat i Malmö som kan ge dig all hjälp du behöver.

Om du har problem med sneda tänder och vill få ordning på dem så ska du prova Invisalign. Det är en form av tandställning som inte syns och snart så har du den tandrad du önskat dig.

27 Dec 2020