Passar en privat tandläkare bättre för dig?

En liten berättelse ur vardagen om ett tandläkarbesök. En ung man i Solna har fått problem med en av sina visdomständer och bokat in ett besök hos tandläkaren. Tiden för mötet är klockan 9 och den unge mannen är på plats i god tid. Bara för att mötas av ett överfullt väntrum där det inte finns några sittplatser. Barn skriker, han hör ljud från pågående behandlingar och i ett hörn så står en brusande tavla med siffror som visar vilken patient som stå på tur.

Det är smutsigt i lokalen och de personer som jobbar på mottagningen verkar vara stressade och hinner inte med att vare sig heja eller le mot patienterna. Klockan tickar och den här killen i Solna blir uppropad för klockan kvart i elva. Han har alltså stått i en dryg timme och väntat och då han väl får behandling för sin onda visdomstand så upplever han att hans smärta inte tas på allvar. Även den tandläkare som utför behandlingen verkar nämligen stressad och verkar forcera sig igenom jobbet.

Är då detta något ovanligt exempel? Nej, tyvärr inte och det är precis så många känner inför att att besöka en tandläkare. Det är en äldre lokal, det finns inga sittplatser, man tvingas vänta och den behandling man får känns som att den sker enlig löpande- band-principen och där allt ska ske så fort som möjligt. Det är också därför som många upplever rädsla kring att besöka en tandläkare och det är här som vi vill komma med ett tips. Besök en privat mottagning.

Mer valuta för pengarna

Vi säger här att samma kille i Solna istället bokat in sitt besök hos en privat tandläkare och där han istället fått följande punkter inkluderad i den räkning han slutligen får:

  • Tiden hålls. Han är där kvart i tio och klockan tio – enligt avtalad tid – sitter han i ett behandlingsrum.
  • Redan vid entrén så möts han av ett leende från en i personalen, han erbjuds att sitta ned i en bekväm soffa, han tillfrågas om ahn vill ha ett glas vatten. Väntrummet är rent och fräscht och patienter sitter i lugn och ro och läser en tidning.
  • Bättre bemötande. Den tandläkare som utför behandlingen i Solna börjar med att ställa några frågor och baserat på de svar han får så ställer han en första diagnos som han förklarar för denne kille. Han stannar hela tiden upp och frågar om det gör ont, om patienten vill vila och han förklarar vad han gör. Detta skapar ett lugn som gör att denne tandläkare i Solna kan genomföra ett bättre jobb.

Priset som denne kille i Solna betalar visar sig i slutändan kosta 150 kronor mer än vad besöket i början av texten gjorde och vi anser att denna summa är väldigt blygsam sett till vad han fått för pengarna. Känner man rädsla inför ett tandläkarbesök så kan det definitivt finnas ett värde i att betala lite extra för en privat tandläkare och detta oavsett om man bor i Solna eller någon annanstans i Sverige.

13 Jul 2017