Hur viktigt är ett vackert leende?

Många menar att vackra och glada människor är mer framgångsrika. Stämmer det? Går det att påverka oddsen? Säkert hjälper attityd och vita tänder. Eller är känslan på insidan avgörande?

Vi människor är inställda på att härmas. Det är helt avgörande för små barn. Hur skulle de annars kunna växa upp och klara sig själva? Att se och lära av andra som kan mer är naturligt. Att härma den som ler mot dig är också i princip en ren reflex. Dessutom känner vi mer förtroende för okända som har ett öppet och glatt ansikte, än de som ser sura och arga ut. Att umgås med positiva och glada människor smittar oss att dra på smilbanden. Självklart finns de som skäms över sina missfärgade eller ojämna tänder. Men låt inte det hindra glädjen. Om du grubblar över detta och blir ledsen av din spegelbild, så ska du kanske lära dig mer om skalfasad i Malmö hos tandläkaren som har öppet alla dagar på året? Det kan bli en vändpunkt.

Lura dig själv

Det är ett faktum att det går att bestämma sig för att le, även om känslan inte känns helt spontan. Även ett påklistrat leende hörs när du pratar, även på telefon, och det kan påverka dig att känna dig gladare. Det kostar inget att börja testa i alla fall. Tänk på det som fysisk träning. Leenden kan får dig att slappna av och känna dig starkare. Dessutom minns vi lättare glada ansikten, än arga eller neutrala. Både i arbetslivet och privat är det viktigt med förtroendet mellan människor. Mycket tyder på att varma, glada ansikten bjuder in till detta. Inte minst om du säljer saker eller har många kontakter med människor under dagarna så kan leendet hjälpa din karriär.

Skåda inte given häst i munnen

Bland amerikaner så tittar tydligen hälften faktiskt på tänderna hos nya bekantskaper. Så är du orolig över din tandrad, fatta mod och kontakta en klinik som kan hjälpa dig med skalfasader i Malmö. Det gamla latinska ordspråket, intressant nog i sammanhanget, lär betyda att vi ska undvika att granska presenter vi får. Om du skulle få en häst, så ska du inte genast in och titta på tänderna i hästens mun. Det är ofint, och du visar inte tacksamhet på ett lämpligt sätt. Detta eftersom tandkvalitén kan avslöja hästens ålder, så är det som att leta efter presentens prislapp.

4 Sep 2020