Hur ska jag bleka mina tänder i Solna?

Har du tråkiga och missfärgade tänder så kanske du har fått tipset att göra en tandblekning. Det finns många sätt att bleka sina tänder på och många som man kan ta hjälp av. Här ska vi gå igenom några av alternativen och dess fördelar och nackdelar.

Köpa tandblekning på nätet

Det räcker med att söka snabbt på nätet så hittar du hundratals olika medel som ska kunna bleka dina tänder. Det ena är mer testat än det andra och det går att beställa nästan överallt. En webbshop på andra sidan jorden kanske till och med erbjuder fri frakt. Även om tillgängligheten är stor så finns det risker att ha i åtanke.

Riskerna med att köpa tandblekning på nätet

En riktig tandläkare eller tandhygienist kan hjälpa dig att anpassa mängden tandblekningsmedel du ska ha och hur ofta du ska behandla. De utgår ifrån ditt nuläge och behov och ser till så att du får rätt behandling och ett bra resultat. Köper du medel själv på nätet så får du själv agera tandläkare. Med fel proportioner så kan du skada dina tänder och det är ditt ansvar att behandlingen görs ordentligt.

Använda bikarbonat

I din lokala mataffär i Solna eller någon annan del av landet så kan du köpa bikarbonat. Det sägs att man ska kunna bleka sina tänder med bikarbonat. Kanske fungerar det, kanske inte. Här är utmaningen samma som tidigare, proportioner, tid och antal behandlingar. Hur mycket man ska ha och hur ofta är det ingen som berättar för dig.

Tandblekning hos en tandklinik

Om du går till en tandklinik så kan det hända att priset är högre än att köpa bikarbonat eller något annat på nätet. Däremot så kan du besöka en av dina lokala kliniker i Solna eller den ort du bor i för att få hjälp. Du får professionell hjälp med både mängden gelé, hur ofta och under hur lång tid du ska genomföra behandlingen. Chanserna ökar att resultatet blir bra i och med att du får någon som hjälper dig före, under och efter behandlingen. Att hitta en klinik är enkelt – sök bara på en fras i stil med ”tandblekning Solna” på nätet.

Sammanfattningsvis:

De största riskerna med att skaffa tandblekning och göra behandlingen helt själv är att det inte är själva medlet som är framgångsfaktorn. Det är metoden, anpassningen till dig som person och uppföljningen som är de avgörande faktorerna för att behandlingen ska bli bra. Har du missfärgade tänder så kan det finnas bra hjälp. Men anlita gärna ett proffs som har erfarenhet och kan ge dig ett gott resultat.

 

27 Oct 2018