Hitta en pålitlig och trygg tandläkare när du behöver hjälp med tandimplantat

Att hitta en bra tandläkare som man litar på kan vara svårt. I Småland finns många att välja bland oavsett om det gäller en vanlig undersökning eller om du behöver tandimplantat i Jönköping.

När man söker efter en tandläkare är det viktigt att hitta en pålitlig och trygg tandläkare med lång erfarenhet. Tandläkare finns i det flesta svenska städerna och i många städer, såsom Jönköping, finns även mer specialiserade mottagningar som bland annat kan utföra tandimplantat. Att ha en skadad eller saknad tand är inte bara jobbigt utseendemässigt, utan kan också orsaka smärta, svårigheter att tugga maten och inflammationer i käkar och tandkött. Därför är det viktigt att regelbundet gå till en tandläkare och låta undersöka sin mun samt att själv vara noga med att borsta och rengöra mellan sina tänder.

Svårt att se skillnad på implantat och riktig tand

Tyvärr är problem med tänder och munhälsa ett vanligt förekommande problem för många svenskar. En del drabbas värre än andra och kan komma att behöva ersätta en skadad eller saknad tand med ett implantat. Med dagens material på implantat är det svårt att för ett otränat öga att se skillnad på ett implantat och en riktig tand. Dagens material håller också en mycket hög kvalitet. För de allra flesta är det möjligt att få implantat, det är hälsan som är avgörande. Det är viktigt att det finns tillräckligt med käkben av god kvalitet att fästa implantatet i. Barn och ungdomar som fortfarande växer är inte alltid aktuella för att kunna få ett tandimplantat i Jönköping.

Operation med lokalbedövning

Tandimplantat i Jönköping sätts in av en specialisttandläkare. Man gör ett avtryck av tänder och bett för att man ska kunna tillverka den konstgjorda tanden med perfekt passform utifrån varje individ. Först opereras det in ett fundament att fästa implantatet i. Detta består av titanskruvar som fästs i käkbenet. När detta har läkt fast kan man slutligen fästa själva implantatet i de inopererade titanskruvarna. Man kan känna viss ömhet och svullnad under den första tiden efter operationen, men för de flesta brukar det räcka med receptfria smärtstillande läkemedel. Operationen brukar ta mellan 30 och 90 minuter och de flesta patienter brukar kunna gå hem direkt efteråt och kan även äta som vanligt inom bara några timmar. Precis som med sina vanliga tänder är det viktiga att sköta sitt implantat på precis samma sätt som vanliga tänder med tandborstning morgon och kväll och tandtråd för att undvika ytterligare problem.

26 Mar 2020