Ett leende säger mer än tusen ord

Låt inte sneda tänder hindra dig från att känna dig bekväm med le, skratta och prata inför andra. Det finns hjälp att få. Med modern tandreglering kan du få leendet du alltid drömt om.

Starka, friska och fräscha tänder är naturligtvis viktigt att ha för att kunna äta och tugga mat ordentligt. Men tänderna har också stor betydelse för utseendet, och det är lätt hänt att självkänslan får sig en törn om de inte är lika bländande vita och spikraka som de man ser i tandkrämsreklamen. Förvisso är det få som har så perfekta tänder i verkligheten, men ändå. Har du sneda tänder och upplever det som väldigt besvärande, finns det som tur är riktigt bra hjälp att få. Med modern tandreglering kan du bli kvitt dina sneda tänder, och få det där leendet du så gärna önskar. Nu kanske du förknippar tandreglering med en så kallad tågräls i blänkande silver? Oroa dig inte. Nuförtiden finns det mycket bättre och mer diskreta alternativ än så.

Prova Invisalign - snabba resultat och nästintill osynligt

Invisalign är en innovativ, modern och mycket effektiv typ av tandreglering. Med hjälp av genomskinliga och nästan helt osynliga bettskenor korrigeras bettfel, sneda tänder och oönskade gluggar på ett skonsamt och effektivt sätt. Proceduren inleds med att tandläkaren undersöker dina tänder och tar röntgenbilder, foton och bettavtryck. Av dessa bilder och avtryck framställs sedan Invisalign-skenorna som du ska behandlas med. Skenorna verkar genom att flytta tänderna och korrigera bettet litegrann i taget, vilket gör du slipper smärta, spänningar och obehag som annars kan vara vanligt vid traditionell tandreglering. Varje skena används i ungefär 6-8 veckor, varpå tandläkaren tillverkar nya anpassade efter den nya statusen på dina tänder. De allra flesta som behandlas med Invisalign kan möta världen med ett nytt leende redan efter bara 3-6 månader.

Hitta din Invisalign-tandläkare

Känner du att Invisalign kanske skulle kunna vara något för dig, är förstås första steget att hitta en klinik som kan hjälpa dig. Invisalign är fortfarande en relativt ny typ av tandreglering, men som fått stort genomslag de senaste åren och därför numera erbjuds på många tandvårdskliniker runtom i landet. Enklaste sättet att hitta en klinik nära dig - oavsett om du bor i Stockholm, Ystad, Umeå eller någon annanstans i Sverige - är att söka på Invisalign på nätet. Var dock beredd på att väntetider kan förekomma, så kontakta gärna flera kliniker för bättre chans att få en tid så snart som möjligt.

27 May 2020